18 Kasım 2013 Pazartesi

Bir su meseli





‘Rüzgârın ve inkârın icabıdır’ der kadîm bir metin ve devam eder: ‘Yasaklı us, saklı suda saklıdır, saklı suda saklıdır yasaklı us!’ 

Pusu. 

Kıblesini gayb’etmiş bir lâle, 'sevap anahtarım nerede?' dediğinde panikle, bil ki cevap, sepya kıvamında bir murassa suskudur, sin. 

Öylece paylaştır külfeti ve ikrar et: ya saklar suyu rahminde, kumpas kurar ya da us! 
Bu. 
Lâkin abartma, ölmeye yatan İbrahim’dir ve erguvan. Seyir halinde undergraund bir kadife, belki mütekaid bir Elif; hatta, bir şimendifer neferi meselâ ve bir de işte dilrubâ. Hepsi bu. 
Su. 
'Ehemmiyetsizse şayet puslu bir nefes meyanındaki o Tavus ve o Zebercet; sükût o vakit!' der us ‘sükût!’ 
Sus. 
Engin bir semâ - ki, Başıbozuk kipindedir daima - ve o zâyî mânâ, Mîm, çocuk çığlıklarıyla paslı eklemlerde saklıdır. 
Pus. 
Hakikat ve sır hangi kutlu kaynaktan beslenir? ‘Karıncaların memeleriyle…’ der bir âmâ usta, ‘terliksi hayvanların tatlı terinden, deriden içeri giden katlı yerinden…’ Mütemadi inkâr için kostaklanan bir sözde sustadır mühtedinin cümlesi. sanki us’tadır ve muhayyer kürdî faslında ve sakin us da. 
Usta. 
O kadîm yazıcılar ‘pusu bu su, sus pus usta’ dedikçe, cevap verir mevcudat: ‘Ya-saklı us? O bir muamma, yasaklıdır zirâ ve haklıdır’. Yasaklı us, saklı suda saklıdır, saklı usda saklıdır yasaklı su. Haklıdır.

meraklısı için extra malûmat:


'Yeni Zaman'&'Yeni Hayat', Yeni Kozmik Ahit Takvimi, 3. sektör, yıl 5069'da, Senyör Yorumcu Ziy'aavar Shen Kcan tarafından, yok olmaya yüz tutan bir dijital kayıtta yer alan http://ziyaversencan.blogspot.com/2012/04/sakl-su.html

adresinden kurtarılarak onarılmıştır.

Kurtarılan içeriğin, 'Eski Zaman'&'Eski Hayat', Milâdi Takvim, (cirka) 21. asır başlarına ait olduğu sanılmaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder